19 / 04 / 2024

Aziz Torun, Torunlar GYO'dan neden ayrıldı?

Aziz Torun, Torunlar GYO'dan neden ayrıldı?

Torunlar GYO Genel Müdürü Aziz Torun'un görevden ayrılmasına ilişkin 4 Mayıs 2011 tarihinde yapılan açıklamaya ek açıklamada bulundu. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun'un Genel Müdürlük görevinden neden ayrıldığı ortaya çıktı


Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Genel Müdürü Aziz Torun'un görevden ayrılmasına ilişkin 04.05.2011 tarihinde yapılan açıklamaya ek açıklamada bulundu.

Torunlar GYO'dan yapılan açıklama şu şekilde;

Bilindiği üzere, Seri : VI No : 11 Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 19. ncu maddesine göre, genel müdürün "münhasıran tam zamanlı olarak" görev yapması gerekmektedir. Şirketimizin yönetim kurulu başkanlığı görevi ile genel müdürlük görevini birlikte yürüten Sayın Aziz TORUN, şirketimizin dışındaki bazı şirketlerin yönetim kurulunda da görev yapmaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu  Sayın Aziz TORUN'un diğer şirketlerdeki görevinin tebliğde yer alan "münhasıran tam zamanlı olarak" çalışma prensibine uymadığı uyarısında bulunmuştur. Bu uyarı üzerine Sayın Aziz TORUN mevzuata uyum sağlanması amacıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü genel müdürlük görevinden istifa etmiş ve bu durum 04.05.2011 tarihinde duyurulmuştur. Halen şirketimizin yönetim kurulu başkanı olan Sayın Aziz TORUN'un  Torunlar GYO dışındaki şirketlerdeki görevleri ile ilgili  gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra, genel müdürlük  pozisyonu yeniden değerlendirilecektir.