16 / 04 / 2024

Hazır giyimciler 5 ülkede Türk Ticaret Merkezi kuracak!

Hazır giyimciler 5 ülkede Türk Ticaret Merkezi kuracak!

İhracatçılar için ‘sürekli fuar ve depo’ görevi görecek merkezlerin kiralama çalışmalarının başladığını açıklayan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, azalan ihracatı bu şekilde dengeleyebileceklerini söyledi.


İhracatı sadece ocak ayında yüzde 52 azalan hazır giyim ihracatçıları, New York, Paris, Londra, Berlin ve Moskova’da ticaret merkezi kurma kararı aldı..


İhracatçılar için ‘sürekli fuar ve depo’ görevi görecek merkezlerin kiralama çalışmalarının başladığını açıklayan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, azalan ihracatı bu şekilde dengeleyebileceklerini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde ve ihracatçı birlikleri organizasyonuyla kurulacak olan Türk ticaret merkezleri ile ihracata yeni bir ivme kazandırılması amaçlanıyor. Collection Premiere Fuarı için gittiği Moskova’da açıklamalarda bulunan Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim sektörünün 5 farklı ülkede söz konusu merkezleri kurmak için çalışma başlattığını belirterek, “Merkezler için 1 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bizim belirlediğimiz hedef ülkeler arasında ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya var. Tüm merkezleri bu yıl içinde açmayı planlıyoruz.” dedi.


Tanrıverdi’nin verdiği bilgilere göre, Türk ticaret merkezlerinde, yaklaşık 30 ila 40 firmanın bir araya gelmesi hedefleniyor. Showroom şeklinde düzenlenecek merkezler, firmaların yurtdışı ofisleri olarak da kullanılabilecek. Hatta isteyen markalar, tasarımcılarına da yer verebilecek. Merkezlerin, Ekonomi Bakanlığı bünyesinde ve yüzde 75’e varan devlet desteğiyle kurulacağını söyleyen Hikmet Tanrıverdi, “Benzer bir uygulamayı İtalyanlar da yapıyor. Devletin desteği 5 yıl boyunca sürecek. Şu an uygulama esaslarını bekliyoruz. İhracatımıza olumlu yönde etkisi olacağına inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.


Zaman