29 / 03 / 2024

Öztürkler Holding Kamerun'da 10 noktada konut projesi yapacak!

Öztürkler Holding Kamerun'da 10 noktada konut projesi yapacak!

Öztürkler Holding, Kamerun’un Başkenti Yaounde’de 10 noktada konut projesi yapacak. Proje arazilerinin içerisinde; okullar, hastaneler, alışveriş alanları, karakollar ve spor komplekslerinin olacağı, midi ölçekte bir şehir olarak planlandı.


Orta Afrika ülkeleri arasında stratejik bir geçiş noktası olaıı Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10.000 adet Sosyal Konut Projesi'nin anlaşması gerçekleştirildi. 


Öztiirkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ün liderliğinde Kamerun'a giden heyet. Çevre ve Şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbwentchou ile imzaları atmak üzere bir araya geldi. 

Bir yılı aşkın bir süredir görüşmeleri devam eden projesinin bütçesi 1.183.000.000 dolar (bir milyar yüz seksen üç milyon dolar) değerinde. 

Yapılacak olan projelerin en büyük özelliği ise, Afrika ülkelerinde ki ilk toplu "SOSYAL LOJMAN" projesi olması. 


Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede 10.000 adet Sosyal Konut Projesi toplam 10 ayrı arazide kategorilere ayrılmış şekilde anahtar teslim olarak tasarlandı. 


Proje arazilerinin içerisinde; okullar, hastaneler, alışveriş alanları, karakollar ve spor komplekslerinin olacağı, midi ölçekte bir şehir olarak planlandı. 


Parlamenterler için tasarlanan 660 adet konutun her biri 550m2 büyükli'tğiindeyken, devlet çalışanları için tasarlanan 10.000 adet konutun büyüklüğü ise 115m2 olacak. Projenin toplam teslimat süresi 60 ay olarak planlanıyor. 



Ticari Hayat