28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm projeleri

Yapılaşmada yeni dönem! 5 altın kural!

Son dönemdeki depremlere neden olan yapılaşmadaki kuralsızlıkları örnekleyerek, yeni dönem için uygulamanın kurallar bütününü, değişmez ve esnetilmez biçimde sıralanıyor.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm çağrısı yaptı!

Çanakkale'de ardı ardına yaşan depremler Ege'de deprem yönetmeliğine aykırı sağlıksız yapılaşma gerçeğini hatırlattı. İzmirli müteahhitler depreme karşı kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Güllüce: Kentsel dönüşüm zor bir çalışma!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret eden Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün zor bir çalışma olduğunu belirterek buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Edebali kentsel dönüşüm projelerini inceledi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve bürokratlarla kentsel dönüşüm projesi için mahallelerde incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 12 bin 500 bina yıkıldı!

2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını söyleyen Bakan Güllüce, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500’ünün yıkıldığını vurguladı.

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu!

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu.Çevre Bakanlığı, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6306 sayılı kanun kapsamında 48.854 adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629 adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşüm en hızlı Bağdat Caddesi'nde ilerliyor!

Türkiye’nin gündemine üç yıl önce yoğun bir şekilde giren kentsel dönüşüm, gelir düzeyi yüksek olan lüks bölgelerde daha hızlı ilerliyor. İstanbul ’da dönüşümün en hızlı ilerleyen bölgelerin başında ise Bağdat Caddesi geliyor.

Kentsel dönüşüm hız kesmeden sürüyor!

Riskli Alanların dışında ülke genelinde tespit edilen Riskli Yapı sayısı 45.588 adet olup, bu yapılarda bulunan bağımsız birim sayısı 165.196 adet olarak tespit edildi.

Kentsel dönüşüm kombiye yüzde 10'luk doping etkisi yaptı!

Kentsel dönüşüm, ısıtmasoğutma sektörüne nefes aldırdı. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, "Kentsel dönüşüm sektöre yüzde 10'luk doping etkisi yaptı" dedi.

Süleyman Çetinsaya: Kentsel dönüşüm pilot bölgelerle sınırlı kalmamalı, genele yayılmalı!

Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "Pilot bölgelerde başlatılan çalışmaların hızlanarak genele yayılması gerekiyor. Bununla birlikte, sağlıksız binaların onarılarak marka şehir İstanbul'a yakışır bir şehir planlamasıyla dönüşüm gerçekleştirilmelidir.

Kentsel dönüşümün parasal boyutu ortaya çıktı!

Kentsel dönüşümün parasal boyutu ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kira yardımı için başvuran hak sahiplerine 41 milyon TL kira yardımı ödemesi yaptı. Dönüşüm kapsamında Türkiye'de 20 yılda 6 milyon konutun yenilenecek.

Gülsa İnşaat ve Bay Yapı kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için bir araya geldi!

Gülsa İnşaat ve Bay Yapı kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için bir araya geldi. İlk projeleri için Kartal'ı seçen ortaklar 80 hak sahibi ile anlaştı ve 204 konutluk 'Gökdeniz Kartal' projesi için çalışmalara başladı.

Türkiye'de 7 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor!

Türkiye'de 20 milyon konutun 7 milyonunun dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Hasan Kahvalı. bu binaların bir kısmında plan proje olmadığını ve bir kısmının da eski yönetmeliklere göre yapılmış, sağlıklı kabul edilmeyen binalar olduğuna dikkat çekti.

Kılıçoğlu, kentsel dönüşüm projelerine başlıyor!

İstanbul Anadolu yakasında Bostancı ve Pendik'te dönüşüm projeleri için çalışmalarına devam eden Kılıçoğlu, 2015 yılı başında projelere başlayacak Kılıçoğlu, bu projelerinin, dışında Kozyatağı, Levent ve Ümraniye'de de yeni projeler için görüşmelerini sürdürüyor.

Hangi iller kentsel dönüşümü istemedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''iktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' sözleriyle gündeme getirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki Hangi iller kentsel dönüşümü istemedi?

Kentsel dönüşüm nedir?

Kentlerdeki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan uygulamalar kentsel dönüşüm kapsamına giriyor. Peki kentsel dönüşüm nedir? İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerel yönetimlerle başlatılan büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında çalışmaların projelendirildiğini belirterek, "226 farklı bölgede 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı.

Kentsel dönüşüm kiralık piyasasını hareketlendirdi!

Kentsel dönüşüm kiralık piyasasını hareketlendirdi. Son 1 yılda İstanbul’da fiyatlar ortalama yüzde 13 arttı. Kentsel dönüşümün yoğun olduğu ilçelerde ise yüzde 40’ı geçen artışlar görüldü.

İzmir'de kentsel dönüşüm projeleri yaşam standartlarını artırıyor!

Aliağa Ekspres Gazetesi İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan kentsel dönüşüm projelerini değerlendirerek, bugünkü sayısında 'Kentsel dönüşüm projeleri yaşam satndartlarını artırıyor' yazısını okuyucuları ile paylaştı.

Sağlıklı bir kentsel dönüşüm için yatırımcı şart!

Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla bir absın toplantısı düzenlendi. Cushman Wakefield, Kentsel Dönüşüm Raporu’nu düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı.

Denizli Gazi Bulvarı üzerindeki 3 katlı bina yıkıldı!

Denizli'de Gazi Bulvarı üzerinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen üç katlı binanın yıkılmasına sabah saatlerinde başlandı. Binanın yıkılmasını vatandaşların ilgiyle izlemesi ilginç görüntüler oluşturdu.

İzmir’in yüzde 80’i kentsel dönüşüme giriyor!

Tektaş Kentsel Dönüşüm, İzmir’deki dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, “ İzmir’in yüzde 80 ’i dönüşecek ” dedi.

Kensel dönüşümle evlerin değeri katlandı ama satıp çıkan azaldı!

Dönüşümün yoğunlaştığı kent merkezlerinde eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı. Yeni trend ise evi satıp çıkmak değil, yenilemeyi beklemek. Kadıköy'deki eski binaların fiyatını yeni yapıların fiyatına yaklaştırdı...

Kapı ile pencere sektörü, Asya ve Afrika'ya yöneldi!

İNŞAAT sektörünün son yıllarda yakaladığı ivme kapı ve pencere sektörünü de hareketlendiriyor. Yeni konut, ofis, AVM gibi proje inşaları ve kentsel dönüşümle birlikte yenilenen projeler kapı ve pencere sektörünü canlandırdı...

Mamak'ta dev showroom kuruldu!

ANKARA Siteler esnafının vitrini olacak shovvroom ve satış mağazasının temeli Mamak ilçesinde atıldı. Ankara Lakeciler ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı bunun ihtiyacı olduğunu belirterek, bu projenin esnafa umut olduğunu vurguladı.

Altındağ kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Altındağ' ın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerine imza atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, Belediye' nin yaptığı hizmetler ve de yatırımlar değerlendirdi.

Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Başkan Tiryaki'nin her Pazar günü gerçekleştirdiği Altındağlı vatandaşlarla buluşma toplantısına bu hafta Aktaş ve Çinçin Mahalleleri konuk oldu. Tiryaki, 'Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam edecek' dedi...

Kentsel dönüşümde suistimallere dikkat!

GÜVENLİ ve sağlıklı yapılar için kentsel dönüşümün önemine değinen Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, 2 yıldır kentsel dönüşüm sürecinde istenen hedeflere ulaşmada özel sektörün yeterince aktif olamadığını belirtti...

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Kentsel dönüşüm için kitap çıkardı!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği, sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların konuyla ilgili tüm soru işaretlerine yanıt bulacağı bir kentsel dönüşüm el kitabı çıkardı. Kitaba, kentseldonusumelkitabi.com adresinden ücretsiz biçimde ulaşabilmek mümkün...

Şehir merkezinde kentsel dönüşüm projeleri artıyor!

İnşaat sektöründe KDV ve lokasyon avantajını kullanmak isteyen şirketler, şehir merkezinde kentsel dönüşüme yönelik önemli projeler oluşturmak için kolları sıvadı. Markalı konut, dümeni kentsel dönüşüme kırdı...