19 / 04 / 2024

Okul koridorlarına 'bilim sokağı' kuruldu!

Okul koridorlarına 'bilim sokağı' kuruldu!

Bursa Yıldırım ilçesinde bulunan Yunus Emre İlk ve Ortaokulu eğitim öğretimi sınıflardan koridorlara taşıdı. Yunus Emre İlk ve Ortaokulu, eğitim sadece sınıfta değil, okul koridorlarında da verilebilir düşüncesi ile yola çıktı...



Bursa Yıldırım ilçesinde bulunan Yunus Emre İlk ve Ortaokulu eğitim öğretimi sınıflardan koridorlara taşıdı. 


Okulun Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çalışmaları çerçevesinde okul koridorunda ‘Bilim Sokağı’ oluşturuldu.


Eğitim sadece sınıfta değil, okul koridorlarında da verilebilir düşüncesi ile yola çıkan Yunus Emre İlk ve Ortaokulunda oluşturulan Bilim Sokağı ile öğrenciler araştırmaya yönlendirilecek.


Yaşayan Bilim Sokağı sloganı ile yola çıkan okul idareci ve öğretmenleri koridorda oluşturdukları Bilim Sokağı ile öğrencilerin yaşayarak öğrenmelerini hedefliyor.



Proje ile merak eden öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. Teneffüslerini eğitim sokaklarında geçiren öğrenciler, derslerde öğrendikleri bilgileri bu sokaklarda pekiştiriyor. Proje ile öğretmen, öğrenci ve velilere yeni bir bakış açısı getiriliyor. Eğitimde devrim niteliği taşıyan bu uygulama, rutin eğitim anlayışının yerine yenilikçi bir eğitim anlayışı getiriyor, öğrencilerin ilgisini çekmek ve meslek hayatlarında bir değişim yaratmak için eğitimi görsel şölene çevirmek isteyen öğretmenler, “bu değişimle soru soran, merak eden, araştırma ve gözlem yapan, kendisini iyi ifade eden öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini” belirtti.



 

Bugün