29 / 03 / 2024

Emlak Konut kampanyası 1 Ağustos'ta başlıyor!

Emlak Konut kampanyası 1 Ağustos'ta başlıyor!

1 Ağustos’ta başlayacak ve 1 ay boyunca devam edecek Emlak Konut kampanyasında detaylar netleşiyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu kampanya sayesinde sektörde ciddi bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz'' dedi.


Emlak Konut’un, ‘konut seferberliği’nde detaylar netleşti. Faizi indirip, vadeyi uzatan kampanyaya 15 bin birim dahil edildi. 1 Ağustos’ta başlayacak kampanyada Maslak 1453, Avrupa Konutları, Evora, İstMarina gibi projelere de yer veriliyor.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hem ekonomiyi hem de gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek için hazırladığı ‘konut seferberliği’nde sona gelindi. Piyasa koşullarının altında faiz oranları ve uzun vadenin sunulacağı kampanyada Emlak Konut GYO güvencesiyle hasılat paylaşımı gerçekleştirilen yaklaşık 30 proje yer alacak. Büyük çoğunluğu İstanbul’da yer alan 15 bin bağımsız birimi kapsayacak kampanya 1 Ağustos’ta başlayacak ve 1 ay boyunca devam edecek.


Satışa çıkmayan da var


Kampanyaya, Ağaoğlu’nun Maslak 1453, Artaş’ın Avrupa Konutları Başakşehir, Teknik Yapı’nın Evora İstanbul ve Denizli, Dap Yapı’nın İstMarina gibi bir süredir satışta olan projelerinin yanı sıra henüz lansmana çıkmayan projelerin de katılacağı öğrenildi. Bunların arasında Tahincioğlu’nun Nidapark Kayabaşı ve Torkam’ın Konya’daki Temaşehir projesi  bulunacak.




Telefonlar susmuyor


Kampanyanın duyulmasından itibaren tüketicilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ev almak isteyenler, kampanyaya ilişkin detayları soruyor. Bu kampanya sayesinde sektörde ciddi bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Yüklenici firmalarımız ile halen görüşmelerimiz sürüyor. Hangi projelerin kampanyaya katılacağını netleştiriyoruz. Cuma günü tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.


Emlak Konut, bu seferberlik ile konut piyasasının canlanmasını hedefliyor. Şirket, inşaatlarda işlerin normal seyrinde devam etmemesi için yüklenicilerine ‘işçi çıkarmayın’ talimatı vermişti.


Yüklenici olmayan da katılmak istiyor


KONUT sektörü, kampanyadan oldukça memnun. Hem yaz dönemi nedeniyle satışların çok düşük seviyede olması hem de darbe girişimi sonrasında tüketicinin bekle-gör pozisyonuna geçmesi, konut sektörünü endişelendiriyordu. Ancak bu konut seferberliği sayesinde satışların oldukça ivme kazanması bekleniyor. Hatta Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı proje gerçekleştirmese de bu kampanyaya katılmak isteyen müteahhitler var. Ancak Emlak Konut şu an için bu isteği karşılamıyor.



HANGI PROJELER VAR?


1-) AĞAOĞLU MASLAK 1453


2-) AVRUPARK


3-) AVRUPA KONUTLARI BAŞAKŞEHİR


4-) BATIŞEHİR


5-) BAHÇEKENT FLORA


6-) BAHÇETEPE İSTANBUL


7-) BULVAR İSTANBUL


8-) EVORA DENİZLİ


9-) EVORA İSTANBUL


10-) EVVEL İSTANBUL


11-) GÖL PANAROMA EVLERİ


12-) İSTMARİNA


13-) KARAT 34


14-) KÖY


15-) PARK MAVERA


16-) TUAL ADALAR


17-) TUAL BAHÇEKENT


18-) TEMAŞEHİR KONYA


19-) NİDAPARK KAYAŞEHİR


**Projelerin tam listesi Cuma günü açıklanacak.


Faiz yükü azalıyor


Kampanya kapsamında satılacak konutların faizinin aylık yüzde 0.70, vadenin 10 yıl olacağı ifade ediliyor. Bankaların uyguladığı faiz oranlarının yüzde 1.1 seviyesinde olduğu düşünüldüğünde, bu indirim tüketiciyi büyük bir faiz yükünden kurtaracak. Öte yandan Emlak Konut GYO projelerinden konut satın alanların borçlarına yönelik bir düzenleme de yapılacak.



Vatan