19 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

 2015 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Konut,arsa,arazi ve işyeri gibi taşınmaz sahipleri tarafından her sene devlete ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.Peki 2015 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?


2015 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene devlete ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi borcunu zamanında ödemeleri gerekiyor.


Emlak Kanunu gereğince konutlar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek konuta sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek konutu olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyetten yararlanma hakkına sahip olan kişilerin gayrimenkulün bulunduğu belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. 


Emlak vergisinde muaf olmayanlar için ödenecek bedel, söz konusu taşınmazın hangi belediye sınırları içerisinde yer aldığına göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan bir gayrimenkul çin ödenecek bedel, normal yörelerde ödenecek bedelin 2 katı değerinde oluyor.Peki 2015 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?


2015 yılı vergi takvimine göre;


-Emlak vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.Buna göre emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.Emlak vergisi 1. taksit son ödemesi 1 Haziran da yapılacak. 


-İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.

Emlak vergisi binde kaç?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com