19 / 04 / 2024

2015 İstanbul emlak vergisi oranları!

2015 İstanbul emlak vergisi oranları!

Konut,arsa,arazi ve işyeri sahiplerinin ödemek ile zorunlu olduğu vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor.Peki emlak vergisi İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?İşte 2015 İstanbul emlak vergisi oranları..


2015 İstanbul emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi,her sene iki eşit taksit şeklinde taşınmaz mallar için belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.Taşınmaz mal sahipleri vergiyi ödemekle yükümlü oluyor.


Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka ilde bulunması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi iki taksit halinde ödeniyor; 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Emlak vergisi için ödenecek ücret, taşınmazın değerine göre ve bulunduğu belediyeye göre belirleniyor. Emlak vergisi oranları mesken, işyeri, arsa ve arazilerde farklı hesaplanıyor ve ödeniyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.Peki emlak vergisi İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu için büyükşehir emlak vergisi oranları uygulanıyor.2015 İstanbul emlak vergisi oranları şu şekilde:


*Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; 


*Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4,


*Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2,


*Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6.

Emlak vergisi ödemesi internetten nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com