14 / 05 / 2024

2015 kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

 2015 kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Borçlar Kanunu gereğince, taşınmaz kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride evi tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor.İşte 2015 kiracı tahliye taahhütnamesi örneği..


2015 kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Kiracı tahliye taahhüdü kiracı ile taşınmaz sahibi veya vekili arasında imzalanan bir belge olmasının yanı sıra kiracıyı ikamet etmekte olduğu taşınmazdan masrafsız  ve kolay bir şekilde çıkartmanın kolay yolu olarak biliniyor.


Geçerli bir kiracı tahliye taahhüdü için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor.Bu noktalar şu şekilde:


-Taahhüt alındığı anda kiracının kiraladığı taşınmazda  oturuyor olması gerekiyor.


-Kira başlangıç tarihinde yapılan ve kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyan tahliye taahhütnamesi geçerli olmuyor. Tahliye Taahhütnamesi en erken kira sözleşmesi imzalandıktan 1 yıl sonra kiracıya imzalatılabiliyor.


-Kiracı kiraladığı taşınmazda otururken hiçbir baskı altında kalmadan kendi özgür iradesi ile bu taahhüdü vermesi gerekiyor. 


-Tahliye taahhüdünün yazılı olarak yapılması şartı aranıyor. Kiracı tahliye taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2015..


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................


TAHLİYE TARİHİ

......./........./......


Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.


TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

..............

Kiracı tahliye taahhütnamesi ne işe yarar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com