18 / 04 / 2024

2016 belediye çalışma saatleri!

2016 belediye çalışma saatleri!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyede yapılıyor. Bu işlemlerin çalışma saatleri içerisinde yapılması gerekiyor. İşte 2016 belediye çalışma saatleri...


2016 belediye çalışma saatleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullerle ilgili iş ve işlemler belediyede yapılıyor. Örneğin, bir kimse gayrimenkul satın aldığı zaman belediyeye bildirimde bulunmak zorunda olup, her yıl belediyeye emlak vergisi ödüyor.


Bir diğer örnek; belediye sınırları içerisinde yapılacak inşaat işlemleri için belediyeden öncelikle inşaat ruhsatının alınması; inşaat tamamlandıktan sonra ise iskan belgesinin alınması gerekiyor.


Tüm bu iş ve işlemler belediyelerin çalışma saatleri içerisinde gerçekleşiyor. İşte 2016 belediye çalışma saatleri...


2016 belediyelerin çalışma saatleri...


Belediyeler hafta içi her gün 08.30'da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00‘a kadar bunu sürdürüyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00′dan 17.00‘a kadar hizmet veriyor. Bu saatler, yaz ve kış saat uygulamasına göre yarım saat farklılık gösterebiliyor.


Belediyelerin çalışma günleri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma olup; Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermiyor. Ancak bazı vergi dönemlerinde yoğunluk gerekçesiyle belediyelerin vergi tahsilat birimi açık olabiliyor.


Vergi dönemi içerisinde belediyenizin hafta sonu hizmet verip vermediğini, bağlı olduğunuz belediyeyi arayarak öğrenebilirsiniz.

2016 vergi dairesi çalışma saatleri!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com