29 / 03 / 2024

2016 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

 2016 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

2015 yılı içerisinde evini veya dükkanını kiraya veren mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte 2016 kira gelir vergisi ödeme tarihleri...


2016 kira gelir vergisi ödeme tarihleri!

Gayrimenkulünü kiraya veren kimseler, bir sene boyunca elde ettikleri gelir için bir sonraki sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor.


Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının (2015 yılı için istisna tutarı 3.600 TL) altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır.


Ancak bu bedelin üstünde gelir elde eden kimseler vergi mükellefi olarak beyanname verme ve ödeme yapmakla mükellef oluyor.


İşyerinde ise kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2015 yılı için 29.000 TL) aşanlar vergi mükellefi oluyor.


Vergi mükelleflerinin öncelikle, gelirlerini vergi dairesine beyan etmeleri gerekiyor. Akabinde vergi ödemeleri yapılıyor.

 

2016 kira gelir vergisi ödeme tarihleri...

Kira gelir vergisinin 1. taksiti Mart ayında

Kira gelir vergisinin 2. taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.Buna göre verginin 2.taksit ödemeleri devam ediyor. 

Kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com