27 / 04 / 2024

2b arazi başvurusunda istenen evraklar!

2b arazi başvurusunda istenen evraklar!

Rayiç bedeli üzerinden hesaplanan 2b araziler iin başvuruların istenen evraklarla defterdarlıklara yada mal müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Peki 2b arazi başvurusunda istenen evraklar nelerdir?


2b arazi başvurusunda istenen evraklar!

2b arazi; kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen ve orman vasfını yitirmiş olan araziler olarak ifade ediliyor.


2b araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 2b araziler genellikle rantı yüksek illerde yer alıyor. 2b arazilerin satışları belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için il müdürlüklerine ya da defterdarlıklara başvuru yapılması gerekiyor.Peki 2b arazi başvurusunda istenen evraklar nelerdir? 


2b arazi başvurusunda istenen evraklar..


* Başvuru dilekçesi,

* Nüfus cüzdanı fotokopisi,

* Başvuru bedelin yatırıldığına dair makbuz,

* Veraset ilamının onaylı örneği (kanuni mişrasçılardan mirasçı olduğunu gösteren belge)

* Akdi haleflerden ise Kanun yürürlüğe girdikten sonra düzenlenecek noter tasdikli yazılı muvafakat.


2b arazi başvurusu için gerekli evraklar temin edildikten sonra,başvuru dilekçesinin yazılıp il müdürlüklerine ya da deftarlıklara verilmesi, 2b arazi başvuru işlemi ücretinin ödenmesi gerekiyor.


2b arazisi rayiç bedelleri; il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor.

2b arazi başvuru formu!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com