20 / 05 / 2024

2b arazisi alırken nelere dikkat edilmelidir?

 2b arazisi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kadastro çalışmaları ile belirlenen 2b arazi için çalışmalara başlanmadan 15 gün önce bölge merkezine duyuru yapılması gerekiyor. Peki 2b arazisi alırken nelere dikkat etmelidir?


2b arazisi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen ve orman vasfını yitirmiş olan alanlar 2b arazi adı veriliyor.2b arazi tespiti kadastro çalışmaları ile tespit ediliyor. 2b arazilerin devri yapılmazken satışı yapılabiliyor. 2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden gerçekleşiyor.


Türkiye'de toplam 473 bin 419 hektar 2b arazisi bulunuyor. 2b araziler rantı yüksek olan illerde daha çok karşımıza çıkıyor.2B arazileri en çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunuyor.İstanbul'da en büyük payı ise Beykoz, Çatalca, Şile ve Silivri gibi semtler alıyor. Ayrıca Ümraniye, Sultanbeyli, Çekmeköy, Şişli, Sarıyer, Eyüp ilçelerinde de 2B arazileri bulunuyor. Şişli'ye bağlı Ayazağa, Sarıyer'e bağlı Kilyos, Zekeriyaköy, Bahçeköy ve Eyüp'e bağlı Göktürk, Kemerburgaz gibi yerler Avrupa yakasında öne çıkan semtler olarak karşımıza çıkıyor


Bu alanlar üzerinde  su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor.Peki 2b arazisi alırken nelere dikkat etmelidir?


2b arazisi alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. 2b arazisi alırken dikkat edilmesi gerekenler noktalar aşağıda yer alıyor;


2b arazi alırken dikkat hususlar;


*Arazi kaç kere el değiştirdi?


*Davalık mı değil mi?


*İmara uygunluk yapısı var mı?

2b arazileri için kimler başvurabilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com