19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2016 ödeme tarihleri!

 Çevre temizlik vergisi 2016 ödeme tarihleri!

Çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi değil kullanıcısı tarafından ödeniyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek? İşte çevre temizlik vergisi 2016 ödeme tarihleri...


Çevre temizlik vergisi 2016 ödeme tarihleri!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler içinde çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen bu vergi tüm gayrimenkuller için değil; sadece mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödeniyor.


Çöp vergisi olarakta çevre temizlik vergisi, işyeri ve meskenler için farklı şekilde ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın kullanıcısından tahsil ediliyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan bu verginin işyeri kullanıcıları tarafından bağlı olunan belediyeye ödenmesi gerekiyor.


2016 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi,  ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.


Peki 2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek? İşte çevre temizlik vergisi 2016 ödeme tarihleri...


Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre 2 gün sonra 1 Mart'ta başlayacak vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek.

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar 2016?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com