18 / 05 / 2024

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Devlet tarafından zorunlu tutulan sigortalar arasında yer alan deprem sigortası, depremin neden olduğu maddi zararların teminatı için alınıyor.Peki deprem sigortası nerelerde yaptırılır?


Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Türkiye'de büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal afetler için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) güvencesiyle; deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için yaptırılan zorunlu bir sigorta poliçesi olarak tanımlanıyor. 


Deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları,poliçede yazan sigorta bedeline kadar teminat altına alınıyor.Peki deprem sigortası nerelerde yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


Evini veya işyerini DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle başvuruda bulunmak yeterli oluyor.


18 Ağustos'ta yürürlüğe giren Afet Sigortaları Yasası'nın ardından deprem sigortası zorunlu hale getirildi.587 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre kamu kuruluşları, Deprem Sigortasının yaptırılmış ve priminin ödenmiş olduğu belgelenmedikçe bu sigortaya tabi binalarla ilgili tapu tescil işlemleri,  su ve doğalgaz abonelik işlemleri dahil hiçbir işlem yapılamıyor. 


Aynı zamanda deprem sigortası olmayan binalar için alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. Deprem sigortası süresinin dolması halinde ise bu sigortanın tekrar yenilenmesi gerekiyor. 

Deprem sigortası hangi evlere yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com