12 / 05 / 2024

Devremülk nasıl kiraya verilir?

 Devremülk nasıl kiraya verilir?

Devremülk hakkına sahip olan kişi, istediği zaman kendi kullanım dönemini kiraya verme hakkına sahip oluyor.Peki devremülk nasıl kiraya verilir?işte devremülk kiralama..


Devremülk nasıl kiraya verilir?

Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk devremülk olarak karşımıza çıkıyor.


Devremülke sahip olan kişi, sahip olduğu günleri  satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi haklara da sahip oluyor.


Ödemesi biten devremülk sahibi gerekli evrakları tamamladıktan sonra yönetim tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet vererek tapu işlemlerini resmi sürede tamamlayabiliyor. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine ait olmuş oluyor.Bu süreç içinde tapu için gereken bir takım evraklar şu şekilde :TC Kimlik numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisi,Son 6 ayda çekilmiş olan 2 adet vesikalık fotoğraf,Noterden alınan vekaletnamenin aslı ve tapu masrafının ödendiğine dair kanıt olan dekont belgesi.


Devremülklerin devri de mümkün olabiliyor.Devremülkün devri, yerine kullanım amacıyla alıcıların istedikleri zaman tesis ile irtibata geçerek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartı ile yakınlarına veya akrabalarına kullanım haklarını devretmeleri şeklinde oluyor.Peki devremülk nasıl kiraya verilir?


Devremülk hakkı sahibi istediği zaman kendi kullanım dönemini kiraya verebiliyor. Buna göre üyeler dilerse kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasını belirlenen ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kiraya verebiliyor yada tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor. 


Kiralama işlemlerinde tesis yönetiminin belirleyeceği kiralama işlem ücreti alınıyor. İşletme Yönetimi hiçbir zaman devremülk üyesinin dönemini kiraya verme garantisi vermiyor.

Devremülk nasıl satın alınır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com