09 / 05 / 2024

Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

 Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

Elektrik bağlantı işlemlerinde karşılaşılan masraflar arasında elektrik güvence bedeli de yer alıyor. Peki elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım veya kiralama işlemlerinde taşınmazın kullanımı için bazı aboneliklerin alınması gerekiyor. Bu aboneliklerin başında elektrik aboneliği bulunuyor.


Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 26 ncı maddesi gereği güvence bedeli "Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi, kullanım yerinin değişmesi ve/veya perakende satış sözleşmesinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi durumunda, müşterinin elektrik enerjisi tüketim bedelini ödememesi ihtimaline karşılık olarak, borcuna mahsup etmek üzere" güvence bedeli talep edilebiliyor.


Güvence bedelini teminat mektubu olarak verildiyse; bağlantı gücünüzde veya abone grubunuzda değişiklik olduğunda güvence bedeli son bedellere göre yeniden hesaplanıyor. 


Fark güvence bedeli; asıl güvence bedeli teminat mektubu olarak verilmiş ise teminat mektubu olarak, nakit verilmiş ise nakit olarak veriliyor.Peki Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


2016 yılında uygulanacak güvence bedelleri şu şekilde;


Abone Grupları Güvence birim bedeli TL/kW

Sanayi ve Ticarethane 56,0

Mesken, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler 19,8

Tarımsal Sulama, Aydınlatma ve Diğer 26,6

Elektrik güvence bedelinin iadesi!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com