06 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2016 oranları!

Emlak vergisi 2016 oranları!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi 1.taksit dönemi yaklaşıyor. Peki 2016 yılında ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim? diyorsanız işte emlak vergisi 2016 oranları...


Emlak vergisi 2016 oranları!

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz malla ödenmesi  emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.  Bir taşınmaz mala paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu olarak vergi ödemelerini gerçekleştiriyor.


İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayında, ikinci taksiti Kasım ayında yapılan emlak vergisi borcu ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Farklı illerde yer alan taşınmazların vergi ödemesi ise PTT havalesi ile gerçekleşebiliyor. Ayrıca "e-belediye" sistemini kullanan belediyelere internetten de ödeme yapılabiliyor.

Peki 2016 yılında ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim? diyorsanız işte emlak vergisi 2016 oranları...


Emlak vergisi oranları 2016...

Meskenlerin emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi kimler ödemez 2016?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com