28 / 03 / 2024

Emlak vergisi en son ne zaman ödenecek 2015?

Emlak vergisi en son ne zaman ödenecek 2015?

1319 sayılı kanun gereğince; ev,işyeri, arazi ve arsa sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi taksitli olarak ödenebiliyor.Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenecek 2015?


Emlak vergisi en son ne zaman ödenecek 2015?

,Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm ev, işyeri, arsa, araziler için ödeniyor.


Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Aynı zamanda ödemeler internet aracılığıyla e-belediye sistemine giriş yapılarak da ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek tutar, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Üzerinde yapı olmayan arsa ve arazilerde ise vergi şu oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi ödemeleri senenin belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenecek 2015?


Emlak vergisi 1. taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor.Ancak 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile emlak vergisi birinci taksit ödemeleri bugün itibari ile son buluyor. 


Verginin 2. taksiti ise 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor.

Emlak vergisi hangi bankaya yatıyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com