28 / 03 / 2024

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

1319 sayılı Kanun gereğince konut, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor.Peki emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?İşte emlak vergisi ödeme ayları..


Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm mesken,arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Emlak vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi oluyor.


Emlak vergisi için ödenecek tutar, söz konusu taşınmazın hangi belediye sınırları içerisinde yer aldığına göre değişkenlik gösteriyor.


2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde:Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.Peki emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?


Emlak vergisi dönemleri, her sene yeniden hazırlanan vergi takvimi kapsamında belirleniyor. Buna göre, 2015 yılı emlak vergi dönemleri şu şekilde belirlendi:


1. taksit dönemi: Mart, Nisan, Mayıs ayları

2. taksit dönemi: Kasım ayı.


Buna göre emlak vergisi birinci taksit dönemi içinde bulunuyoruz.vergi mükelleflerinin 1 Haziran tarihine kadar birinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor.Taşınmaz şehir dışında ise ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

Tek eve emlak vergisi ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com