27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün!

 Emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan işyeri, konut, arsa, ve arazi gibi gayrimenkuller vergiye tabi tutuluyor. İki taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor..


Emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan taşınmaz mallar için ödeniyor.İşyeri, mesken, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller vergiye tabi tutuluyor.

Verginin mükellefi, taşınmaz malın kullanıcısı değil,sahibi oluyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmazın sahibi yoksa, sahibiymiş gibi tasarruf eden kişiler emlak vergisini ödemek ile mükellefi oluyor.

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi, gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.Büyükşehir belediyelerine bağlı olan taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisinde oranlar normal yöreye göre yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.

Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması durumunda ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

Aynı zamanda, ilgili belediyenin  e-belediye sistemini kullanıyor olması durumunda, emlak vergisi ödemeleri internetten online bir şekilde de ödenebiliyor.Peki emlak vergisinin son günü ne zaman?

Söz konusu emlak vergisi her sene iki taksit şeklinde ödenebiliyor.Emlak vergisi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde yatırılıyor.

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenecek verginin ödemelerine Mart ayı itibarıyla başlanmıştı. İlk taksiti en son 1 Haziran 2015 tarihinde ödenecek emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor.

Emlak vergisi kimlerden alınmıyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com