29 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi için istenen belgeler!

Enerji kimlik belgesi için istenen belgeler!

Enerji kimlik belgesinin binaların enerji tüketiminin azaltılması ve çevrenin korunması için gerekli görülüyor. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? Enerji kimlik belgesi için istenen belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Enerji kimlik belgesi için istenen belgeler!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Yönetmeliği gereğince zorunlu tutuluyor.


Enerji kimlik belgesi, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimiyle  ilgili bilgilerini içeriyor.


Enerji kimlik belgelerinin düzenlenmesinden, yetkili kuruluşun ilgili personeli ve yetkili kuruluş adına kuruluşun sahibi veya yöneticisi müteselsilen sorumlu tutuluyor. 


Enerji Kimlik Belgesi, enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluş tarafından hazırlanıyor ve ilgili idare tarafından da onaylanıyor. Peki enerji kimlik belgesi için istenen belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Enerji kimlik belgesi almak için istenen evraklar...


-Mimari Proje

-Isı Yalıtım Projesi

-Elektrik Projesi

-Mekanik Tesisat Projesi ( Isıtma, Soğutma, Havalandırma)

Enerji kimlik belgesi hangi tarihten itibaren zorunlu?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com