01 / 05 / 2024

Eski binaya konut kredisi verilir mi?

Eski binaya konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin gelir durumunun çekeceği kredi miktarı ile orantılı olması gerekiyor. Peki eski binaya konut kredisi verilir mi?


Eski binaya konut kredisi verilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler bankaların konut kredilerinden yararlanabiliyor. Kredi kullanmak için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak meskenin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Başvuru sahibinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor ve böylece kredinin onaylanma olasılığı yükseliyor.


Konut kredisi almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmak gerekiyor. Bu peşinat oranı da bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Konut kredisinin tamamına kredi verilmiyor.Peki eski binaya konut kredisi verilir mi? diyorsanız işte yanıtı..


Bankalar binanın yaşına bakıyor.Eski binalarda genellikle 10 yıldan daha önceki tarihte yapılmış evlerdeki kredi başvuruları geri çevriliyor.


Bankalar arsa paylı tapulu konutlara kesinlikle kredi vermezken, bazı bankalar bazı kat irtifaklı konutlara kredi veriyor. Ancak banka kredisi kullanabilmek için, satın alınacak evin kat mülkiyetli olması gerekiyor.Kredi kullanılacak binanın iskan izninin olması da gerekiyor. Oturum izni olmayan binalara konut kredisi kullandırılmıyor.

Konut kredisinde yaş sınırı var mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com