30 / 04 / 2024

Ev kira kontratında damga vergisi 2016!

Ev kira kontratında damga vergisi 2016!

Kira kontratının noterde tasdik ettirilmesi halinde belli oranlarda damga vergisi ücreti ödeniyor. İşte ev kira kontratında damga vergisi 2016...


Ev kira kontratında damga vergisi 2016!

Kira kontratı; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira kontratı imzalayan taraflar bazı haklara ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor. Bu haklar kiralama süresince devam ediyor.  


Kira kontratları yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Sözlü kira kontratı, kiracı ile gayrimenkul arasında yapılan anlaşmanın bir belgeye aktarılmaması; sadece tarafların birbirleri ile sözlü olarak anlaşması durumunda yapılıyor.Sözlü kontratlar ispat açısından yetersiz kalabiliyor.


Kira kontratının noterde tasdik ettirilmesi halinde belli oranlarda damga vergisi ücreti ödenmesi gerekiyor. Peki ev kira kontratında damga vergisi 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Ev kira kontratı için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisi ödeniyor.Kefilli kira kontratlarında ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.

Ev kira kontratı nasıl yapılır 2016?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com