17 / 05 / 2024

Eve gelen icra memuru ne alabilir?

Eve gelen icra memuru ne alabilir?

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması ile haciz işlemi başlatılmış oluyor. Peki eve gelen icra memuru ne alabilir? diyorsanız işte yanıtı...


Eve gelen icra memuru ne alabilir?

Borçlu alacaklı arasındaki sorunlar haciz işlemleri ile çözülebiliyor. Alacaklılar borcun tahsili için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. Dilekçede borçlu hakkında haciz başlatma istemini belirtiyor.


Yapılan müracaat sonrasında borçlu kişiye tebligat gönderiliyor .Tebligatı alan borçlu bu duruma yedi gün içinde itiraz edebiliyor. Bu süreden sonra itirazın yapılmaması halinde üç gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.


İcra memuru eve katipleri yollayabiliyor ya da isterse kendi de gidebiliyor. Borçlu kimse evde yoksa haciz gıyabında yapılıyor. Peki eve gelen icra memuru ne alabilir? diyorsanız işte yanıtı...


Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczi yapılamıyor. Fiyatı yüksek, muhafaza ve paraya çevrilmesi kolay, alıcısı bulunabilecek olan LCD, Plazma TV, kurutma makinası gibi eşyalar, haczedilebiliyor. 


Kanunen; Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilâma müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra müdürünce lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabiliyor.

Borçlunun tek evi haczedilebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com