23 / 04 / 2024

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2015?

 GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Kira gelir vergisi olarakta bilinen gayrimenkul sermaye iradı(GMSİ) yükümlülerinin belirlenen zamanda öncelikle beyanname vermesi ve daha sonra ödemelerini yapması gerekiyor.Peki GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2015?


GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Gelir Vergisi Kanununda da yer alan bilgilere göre mesken,işyeri gibi taşınmazların kiraya verilemesinden elden edilen gelir için beyanname verilmesi ve vergini ödenmesi gerekiyor.

Vergiyi taşınmaz sahiplerinin hepsi ödemiyor.Vergi mükellefiyeti için bazı şartlar aranıyor.Her sene yeniden belirlenen istisna tutarını aşan kişiler vergiden sorumlu tutuluyor.3.300 TL’nin üzerinde konut kira geliri ve 27.000 TL'nin üzerinde işyeri kira geliri elde edilmesi durumunda beyanname verilmesi gerekiyor.Peki GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.  

Mükellefler, vergi dairesine gitmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanarak “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ile yıllık beyannamelerini verebiliyor.

İnternet imkanı olmayan veya kullanmayan mükellefler ise vergi dairelerinden temin edecekleri beyannameleri elden ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla vergi dairesine verebiliyor.

Vergi mükellefi olan yaşlılar,engelliler yada başka bir hastalık yüzünden vergi dairesine gidemeyecek olan kişiler için VİMER uygulaması bulunuyor.Bağlı bulunulan vergi dairesinde veya Türkiye genelinden Vergi İletişim Merkezini (VİMER – 444 0 189) arayarak randevu alınması halinde yaşlı kişilerin adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunuyor.

Gayrimenkul sermaye iradı 1.taksit 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com