24 / 04 / 2024

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

Belediyeden imar durum belgesi almak isteyen vatandaşların imar durum belgesi ücreti ödemeleri gerekiyor.Peki imar durumu belgesi ücreti ne kadar?işte imar durumu belgesi ücreti 2015..


İmar durumu belgesi ücreti 2015!

İmar durumu bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağına gösteren belgeye deniyor. İmar durumu belgesi bölgenin ihtiyaçlarına göre planlanıyor ve bu imar belgesinde genel olarak:


*İnşaatın ne kadar büyüklükte olabileceği

*Yapıların yüksekliği

*Terkler, tevhid ve ifraz koşulları

*Arsa üzerinde olabilecek yapılaşma gibi bilgiler yer alıyor.


Bazı bölgelerin imar durumu bilgilerine internet üzerinden ilgili belediyenin web sitesinden ulaşmak mümkün oluyor. Eğer internette bölgenin imar durumu bulunmuyorsa bunun için bölgenin bağlı olduğu belediyeye dilekçe yoluyla başvurmak gerekiyor.


Dilekçe arsanın tam konumu verilerek gerekli diğer evraklarla birlikte bağlı bulunulan belediyenin Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazılıyor. 


İmar durumu belgesinin geçerlilik süresi, herhangi bir plan tadilat olmaması durumunda 1 sene olarak belirleniyor. Son bir sene içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durumu belgesi düzenleniyor. Peki imar durumu belgesi ücreti ne kadar?


Her sene imar durum belgesi ücreti yeniden belirleniyor.2015 yılı imar durum belgesi harcı şu şekilde hesaplanıyor: ilk müracatta her bir belge için İmar Durumu Belge Ücreti 0-1000 m2 arası adet 40 TL,1000 metrekeraden büyükse adet 60 TL olarak belirleniyor.

İmar durum belgesinde hangi bilgiler verilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com