03 / 05 / 2024

İpotek işlemleri için gerekli belgeler!

İpotek işlemleri için gerekli belgeler!

Tapu üzerinde ipotek tesisi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Peki ipotek işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


İpotek işlemleri için gerekli belgeler!

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak karşımıza çıkıyor.


Taşınmaza doğrudan bağlı olan ayni bir hak olan ipotek, kredi borcuna sahip olan tarafın verebileceği gibi, kredi borcuyla herhangi bir alakası bulunmayan gayrimenkul sahibi üçüncü bir şahıs tarafından da verilebiliyor.


Tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor.Peki ipotek işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


İpotek işlemleri için gerekli belgeler...

 

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis etmek için ticaret sicil memurluğundan alınmış yetki belgesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi, kaşe ve yetkili kişilerin kimlik belgeleri.

İpotek harçları 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com