26 / 04 / 2024

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

 İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki İstanbul'da emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

Her yıl devlete ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiriyor. Meskeni, işyeri, arsa veya arazisi olan herkes bu vergiyi ödemek zorunda oluyor.


1319 sayılı kanunda yasal esasları düzenlenen emlak vergisinin mükellefi; varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf eden kimseler emlak vergisi ödüyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi diğer şehirlere oranla yüzde 100 zamlı oluyor. Peki İstanbul'da emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..


İstanbul emlak vergisi oranları 2015..

İstanbul Büyükşehir olduğu için burada vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre İstanbul'daki evler için binde 2, işyerleri için binde 4; arsalar için binde 6, araziler için ise binde 2 oranında vergi ödemesi yapılıyor.

Emlak vergisini nereye ödeyebilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com