17 / 05 / 2024

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

Yıllık izin hakkı bulunan kapıcıların, yıllık izin kullanımı için yönetime bir dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki kapıcı yıllık izin dilekçesi yazılır? İşte kapıcı yıllık izin dilekçesi..


Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre kapıcıya hafta tatili veriliyor.2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda yer alan tatil günlerinde, kapıcının çalıştırılıp çalıştırılamayacağı iş veya toplu iş sözleşmelerinde belirleniyor.


Bu günlere ilişkin ücretler de, İş Kanununun 47 nci maddesine uygun olarak ödeniyor.Kapıcıya İş Kanunu hükümlerine göre yıllık ücretli izin kullandırılıyor.


Kapıcı yıllık ücretli izin, hastalık izni veya tatil günlerinde görevinden ayrıldığında yerine geçici kapıcı çalıştırılabiliyor.

Geçici kapıcıya asgari ücretin altında ücret ödenemiyor.


Kapıcı yıllık izin kullanımı için yönetime bir dilekçeyazılması gerekiyor. Kapıcı yıllık izin dilekçesi örneği şu şekilde:


Kapıcı yıllık izin belgesi örneği..


.. /.. …/2015


............... Site/Apartman Yönetimine


……………………………................... adresinde apartman/sitede………………………… ........ sigorta sicil nosu ile ……………çalışan işçinizim. ………………2015 yılına ait yıllık ücretli iznimi …../.…./…….... ve ……../…../…….... tarihleri arasında kullanmak istiyorum.


Gereğinin yapılmasını arz ederim.


Saygılarımla, 


Adı Soyadı


İmza-Tarih 


İzin Çıkış Tarihi :

İzin Dönüş Tarihi :

Yol İzni (Ücretsiz) : …... (Gün) Talep Edilmiştir/ Talep Edilmemiştir 

İzin Kullanacağım

Adres :

Telefon :

Kapıcıların yıllık izinleri kaç gündür?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com