14 / 05 / 2024

Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Apartmanların yada sitelerinin güvenliğini,temizliğini,bakımını sağlayan kişiler olarak karşımıza çıkan kapıcılar,haftalık ve yıllık izinlerini kullanabiliyor. Peki kapıcının yıllık izni kaç gündür? İşte kapıcının yıllık izin süresi..


Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları, Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde ele alınıyor


Yönetmelikte geçen; Konut Kapıcısı : Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişi olarak ifade ediliyor.


Kapıcıların çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebiliyor. Kapıcılar haftalık ve yıllık izinlerini kullanabiliyor. Peki, kapıcının yıllık izni kaç gündür? diyorsanız işte yanıtı..


Kapıcıların yıllık ücretli izin hakkını kazanabilmek için, o işyerinde, deneme süresi'de içinde olmak üzere en az 1 yıl çalışmış olmak gerekiyor. Yıllık ücretli izine ilişkin ücret kapıcının izne başlamasından önce peşin veya avans olarak ödenebiliyor. Kapıcı yıllık izin süreleri aşağıda yer alıyor:


Kapıcı yıllık izin süreleri...

-1 yıldan 5 yıla kadar olanlara yılda 12 gün.

-5 yıldan fazla ve 15 yıldan az olanlara yılda 18 gün.

-15 yıl ve daha fazla olanlara yılda 24 gün,yıllık ücretli izin verilir.

-18 ve daha küçük yaştaki işçilere verilecek  yıllık ücretli izin 18 günden az olamıyor.

Kapıcı maaşı Temmuz 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com