29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira başvurusu 2016!

Kentsel dönüşüm kira başvurusu 2016!

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine kira yardımı verilebilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm kira başvurusu 2016...


Kentsel dönüşüm kira başvurusu 2016!

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine finansal destek olarakkira yardımı yapılıyor. Kira yardımı alınabilmesi için bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edilmesi gerekiyor.

Evi veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. 

İl Müdürlüğü, hak sahipleri tarafından yapılan kira yardımı müracaatlarını inceleyerek uygun görülenlere belirlenen oranlarda kira yardımında bulunuluyor.Kentsel dönüşüm kira yardım başvuru dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Kentsel dönüşüm kira yardım başvuru dilekçesi...

İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların 

Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum. 

Riskli binamı …./…./201… tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim. 

Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim. 

Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda; 

Gereğini arz ederim. 

 ……/…./2016 

 Adı Soyadı - İmza 

İletişim Bilgileri 

Adres : 

Telefon : 

Banka Hesap Numarası (IBAN) : 

EKLER: 

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2016 ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com