30 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı sahiplerine yapılacak kira yardımı için bazı şartlar aranıyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı var mı?İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015..


Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Yapısı riskli alan ilan edilen bölgenin sınırları içerisinde yer alan vatandaşlar kentsel dönüşümden yararlanabiliyor.Yapıların yenilenme süreci başladıysa devletten kira yardımı da alınabiliyor.


Kira yardımı başvuruları;Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapılıyor. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor.


Başvurusu onaylanan hak sahibine 18 ay boyunca kira yardımı yapılıyor.Kira yardımı bu süresi geçemiyor.


Kira yardımı kapsamında malikler riskli ev sayısı kadar kira yardımı alabiliyordu. Ayrıca ilk 5 aylık kira yardımı peşin olarak ödenebiliyordu.Ancak 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında birtakım değişiklikler yapıldı.5 aylık toplu ödemeden vazgeçildi.Buna göre kentsel dönüşüm kira yardımı aydan aya ödeniyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı var mı?


Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binada yer alan tüm taşınmazların sahipleri tarafından alınabiliyordu. Riskli binada birden fazla evi olanlar her evi için ayrı kira yardımı alabiliyordu. 


Ancak 2015 yılı itibarıyla kentsel dönüşüm kira yardımında bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerin başında ikamet şartı bulunuyor.Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com