19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşümde meskenini ve işyerini boşaltmak zorunda kalan kimselerin mağduriyetinin en aza indirgenmesi için kira yardımı yapılıyor.Peki kira yardımı kaç ay alınır 2015? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015..


Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkında kanun’un 5. maddesine göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine, kiracılara ve yıkılan riskli bina da işyeri bulunanlara geçici mesken veya işyeri tahsisi ya da kira yardımında bulunuluyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın her yıl açıklamış olduğu kira yardımı bedelleri, illerin nüfus sayısına göre değişiyor.Nüfusu az olan şehirlerde kira yardımı tutarı azalıyor.  Kira tutarlarıher yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun, tüketici fiyatları endeksi oranına göre güncelleniyor. 


Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımından faydalanabilmek için kira yardımı başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı belgelerinin temin edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar aşağıda eyer alıyor;


-Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

-Nüfus cüzdanı fotokopisi 

-Konut veya işyerinin tapu senedi 

-Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği.


Maliklerin 2015 yılında kira yardımı olarak 735 TL, kiracıların ise bir defaya mahsus 1470 TL alacağı belirtildi.


Peki "kira yardımı kaç ay alınır 2015?Kira yardımında süre kadar?" diyorsanız işte yanıtı..


1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli yapı maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alamaz?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com