20 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz!

 Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz!

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin elde ettiği gelir için iki taksit şeklinde ödeniyor.Birinci taksiti Mart ayında sona eren kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz..


Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz!

Taşınmaz mal sahiplerinin kiraya verdiği ev ve işyerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Bu vergi bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.


2014 yılında elde edilen gayrimenkul kira gelirlerinin istisna bedelini aşması durumunda 2015 yılında ödenmesi zorunlu olan kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında ödendi.Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi  2.taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz olarak belirlendi.


Kira gelir vergisi rehberine göre; 2014 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira geliri 3.300 TL üzeri olanlar ve işyeri kira geliri 27.000 TL üzeri olanların belirlenen tarihlerde vergiyi ödemeleri gerekiyor.


Belirlenen istisna tutarından aşağıda gelir elde edenler ise vergiden muaf oluyor.Mükelleflerin ödeyecekleri gelir vergisi www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar” bölümünden yararlanarak öğrenebiliyor.


Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi;mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

Kira vergisi ödemeyene ceza var mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com