29 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi için son 2 gün!

2015 yılı Temmuz ayı vergi takvimine göre, kira vergisinin ikinci taksit ödemelerinin 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gerekiyor.Buna göre kira gelir vergisi için son 2 gün bulunuyor...


Kira gelir vergisi için son 2 gün!

Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor.Vergi , taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor.


Kira gelir vergisinden tüm kira geliri elde edenler sorumlu olmuyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar bulunuyor.Vergi için her sene istisna sınırı belirleniyor.Belirlenen istisna sınırını aşanlar vergi ödemekle mükellef olurken, istisna sınırını geçmeyenler vergiden muaf oluyor.2015 yılı için istisna sınırı şu şekilde belirleniyor:


-Meskenlerde 3 bin 300 TL,

-İşyerlerinde 27 bin TL.


2014 yılında yukarıdaki kira geliri istisna sınırını aşanlar 2015 yılında beyanname vermek ve vergi ödemekle yükümlü oluyor. Vergiler bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.2016 yılında da bu yıl elde edilen kira gelirleri için vergi ödenecek.


Vergi için beyannameleri Mart ayı içerisinde verildi.Kira gelir vergisinin ilk taksiti de Mart ayında ödendi.Peki "kira gelir vergisi son günü ne zaman?" diyorsanız işte yanıtı..


2015 yılı Temmuz ayı vergi takvimine göre, kira vergisinin ikinci taksit ödemesinin 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gerekiyor.Buna göre kira gelir vergisi için son 2 gün bulunuyor...

Kira vergisinden muaf olmanın yolları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com