15 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ödeme zamanları 2015!

 Kira gelir vergisi ödeme zamanları 2015!

Kira gelir vergisi, bir önceki yıl boyunca gayrimenkulünü kiraya verip gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2015? İşte kira gelir vergisi ödeme zamanları 2015..


Kira gelir vergisi ödeme zamanları 2015!

Gelir Vergisi Kanun hükümlerine göre, konut/işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu gayrimenkulleri için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Ancak, her gayrimenkulünü kiraya veren ev sahibi bu vergiyi ödemiyor.


Kira gelir vergisi mükellefi olmak için her yıl belirlenen istisna bedelinden yüksek kira geliri elde etmiş olunması gerekiyor.


2015 yılı için ödenecek konut kira gelir vergisi istisna bedeli 3 bin 300 TL olarak belirlenirken, işyeri kira gelir vergisi istisna bedeli 27.000 TL olarak belirleniyor . Bu gelirlerden yüksek kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. 


Vergi için beyannamelerin Mart ayında verilmiş olması gerekiyordu.Peki kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2015? diyorsanız işte yanıtı..


Kira gelir vergisi iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksitleri Mart ayında ödenirken, ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor. 


Buna göre mükelleflerin ilk taksitlerini Mart ayında ödemiş olması gerekiyordu. İkinci taksitler ise 8 gün sonra başlıyor.


Hesaplanan kira gelir vergisi;Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

Kira gelir vergisini internetten nasıl ödeyebilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com