25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

2014 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün..


Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi de bulunuyor.Bu vergi taşınmazlarını kiraya vererek istisna haddinden yüksek kira geliri olan mal sahipleri tarafından ödeniyor.


Vergi ödemeleri, beyanname vererek senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Beyannameler vergi dairesine veriliyor. İsteyen mükellefler vergi dairesine gitmeden internet üzerinden de beyannamelerini verebiliyor.


Kira gelirleri Nisan tarihine kadar beyan edilmez ya da eksik olarak beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabiliyor.


-Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna tutarı olan 3.300 TL’yi aşması,


-İşyerlerinde ise bu bedel 27.000 TL'yi aşması halinde beyanname verilip vergi ödemesi yapılıyor.Peki kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2015?


Kira gelir vergisinin ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile veya doğrudan vergi dairesinden ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için ilk taksit süresinin sonuna gelindi.Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün..

Kira vergisi internetten ödeme 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com