24 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015!

 Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015!

Kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarını aşması halinde anlaşmalı bankalara vergilerini yatırabiliyor. Peki kira gelir vergisi hangi bankaya yatırılıyor?İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015..


Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015!

Gelir Vergisi Kanununda yer alan kira gelir vergisi ile ilgili hükümlere göre mesken,işyeri gibi taşınmazları kiraya veren taşınmaz sahipleri için ödenmesi gereken vergi bulunuyor.Kira gelir vergisi olarak adlandırılan bu vergi yıllık olarak belirlenen istisna tutarının aşılması durumunda ödeniyor.


Vergi sorumlularının vergiyi ödemeden önce beyanda bulunmaları daha sonra vergilerini ödemeleri gerekiyor.Kira gelir vergisi mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine ve tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.


Kira geliri elde edenler için beyanname rehberinde de yer alan bilgilere göre kira geliri tahsiline yetkili bankalar şu şekilde sıralanıyor:


AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. (*)


(*) Bu bankalarda Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik İdari Para Cezası, Geçiş Ücreti ve İdari Para cezasına ilişkin olarak Kredi kartı ile tahsilat yapılabiliyor


Başkanlığımız İnternet Vergi Dairesinden de Kuveyt Türk Katılım Bankası haricinde diğer (*) bankaların kredi kartları ile tahsilat yapılabiliyor.


Aktif Yatırım Bankası sadece Başkanlığımız İnternet Vergi Dairesinden kredi kartı ile tahsilat yapabiliyor.


Ayrıca, Gayri Menkul Sermaye İradına ilişkin olarak Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, HSBC Bankası dahil olmak üzere bu bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabiliyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi formu!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com