10 / 05 / 2024

Kira geliri beyannamesi 2016!

Kira geliri beyannamesi 2016!

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle vergi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Peki kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? diyorsanız işte kira geliri beyannamesi 2016...


Kira geliri beyannamesi 2016!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında, ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesindene elde edilen kazançlar da yer alıyor. Elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna tutarını aşması halinde vergi ödeniyor.


Bu yıl yani 2016 yılında, 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor.


Vergilendirme kıstası olarak her yıl istisna bedeli belileniyor. İstisna bedelinden düşük gelir elde eden kimseler vergi için beyanname vermiyor ve vergi ödemiyor.Peki kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? diyorsanız işte kira geliri beyannamesi 2016...


Ev kiralamaları için 2016 kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 600 TL olarak belirlendi. Buna göre 2015 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemesi gerekiyor.


Binaların işyeri (stopajlı) olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen brüt hasılatın 2015 yılı için 29 bin TL'yi aşması durumunda beyanname verilerek vergi ödeniyor.


Kira gelir vergisi beyannameleri 1-25 Mart tarihleri arasında verilmesi gerekiyor.Beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanan vergi beyanname sistemiyle de verilebiliyor.

İnternetten kira beyannamesi nasıl verilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com