15 / 05 / 2024

Kiracı tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Kiracı tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Kiracının, kiraladığı taşınmazı belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge tahliye taahhütnamesi olarak ifade ediliyor.Kiracı tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için bazı şartlar aranıyor.İşte kiracı tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları..


Kiracı tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğutaşınmazı tahliye etme şartları ve sürenin kesin olarak belirlendiği belgeye kiracı tahliye taahhütnamesi adı veriliyor.


Tahliye Taahhütnamesi kiralayan ile kiracı arasında olan anlaşmazlıklarda kiracının evi sorunsuz boşaltması için hazırlanıyor. Bu belge kira sözleşmesi ile birlikte imzalanarak saklanabiliyor. 


Tahliye taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Fakat noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek sorunlar karşısında ispat açısından büyük kolaylık sağlıyor.


Kira başlangıç tarihinde yapılan kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyan taahhütname geçerli olmuyor. Kiralayan,kira  sözleşmesindeki kira başlangıç tarihinden ileri bir tarihte yapılan tahliye taahhütnamesi  geçerli sayılıyor. 


Tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen evi boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor.Tahliye taahhütnamesi şartları şu şekilde:


- İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, 

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.

Tahliye taahhütnamesi nasıl doldurulur?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com