04 / 05 / 2024

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda yönetimin oluşturulması kanunen zorunlu tutuluyor. Peki Kiracılar site yönetimine girebilir mi?


Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Sitelerinin yönetiminin oluşturulması ve yönetim kurulunun görevlerini doğru bir şekilde yerine getirmesi, site yaşantısının refahını ve güvenliğini yükseltiyor. 

Site yönetimi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Kat maliklerinden yönetime bir veya birden fazla kişinin aday olması durumunda,  yönetime kimin atanacağı kat maliklerinin oyları ile belirleniyor. Peki site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi? diyorsanız işte yanıtı..

Site kiracılarının, oy kullanmaları için kat malikleri tarafından vekalet verilmiş olması gerekiyor. Kat maliki kiracısına vekaletname takdirde kiracı, oy kullanabiliyor ve yönetime seçilebiliyor.

Site yönetiminin kurulması için kat maliklerinin genel kurul toplantısı düzenlemeleri gerekiyor. Maliklere İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. 

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ilk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor.

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması durumunda ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılıyor. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu oluyor. Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor. 

Site yönetimi en az kaç kişiden oluşur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com