05 / 05 / 2024

Konut kredisi 2 ay ödenmezse ne olur?

 Konut kredisi 2 ay ödenmezse ne olur?

Konut sahibi olmak isteyen ve yeterli nakit parası bulunmayan hemen hemen herkes, bankaların konut kredilerini kullanıyor. Kredilerin düzenli ödenmesi gerekiyor. Peki Konut kredisi 2 ay ödenmezse ne olur? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi 2 ay ödenmezse ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Konut kredisi koşul ve ödeme süreci, bankadan bankaya değişebiliyor.


Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Tüm şartlara uygun olan kimselerin başvuruları onaylanıyor.


23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes konut kredisi kullanabiliyor. Ancak kimi bankalar 18 yaşını dolduran kişilere de kredi verebiliyor. Yukarıda da görüldüğü üzere konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65 oluyor.


Kredilerin bankalara düzenli ödenmesi gerekiyor. Peki Konut kredisi 2 ay ödenmezse ne olur? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredilerinde aylık taksitlerin düzenli ödenmesi öenm arz ediyor. Banka konut kredisi kullandırırken teminat olarak evi ipotek olarak aldığı için borç boyunca ev, aslında bankaya ait oluyor.  Taksitlerin üst üste 2 aydan fazla süreyle ödenmemesi halinde banka tüketiciye 1 ay süre daha tanıyor, borcun ödenmemesi durumunda banka, evi satışa çıkarma hakkına sahip oluyor.


Emlak piyasalarındaki olumsuzluklardan dolayı evin değeri beklenmedik şekilde düşebiliyor. İcra kanalıyla satışa çıkarılan ev, eğer tüketicinin bankaya olan borcunu karşılamıyorsa  banka kalan borcun tahsisi için farklı seçenekleri de değerlendirebiliyor. Tüketicinin diğer mal varlıklarından bu borcu karşılama, hatta kefilden dahi bu borcu alma yoluna gidebiliyor.

Konut kredisi alan ihtiyaç kredisi alabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com