25 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

 Konut kredisi ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteniliyorsa, banka öncelikle eve bir eksper göndererek inceleme yapmak istiyor. Gerekli incelemelerden sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor.Peki konut kredisi ekspertiz raporu kaç günde çıkar?


Konut kredisi ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Banka ve finans kuruluşlarının, konut ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediye konut kredisi adı veriliyor.Ancak banka kredi vermeden önce konutun özelliklerini incelemek istiyor. 


Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler konutu inceliyor. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu veriliyor. Hazırlanan bu raporda konutun açık adresi konutun lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu konutun alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve konut projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. 


Banka, ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda para talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılıyor.Peki konut kredisi ekspertiz raporu kaç günde çıkar? diyorsanız işte yanıtı..


Uzman eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporu bankaya 1 veya 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi tutarını belirliyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka konutu satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor Başvuru sonrası konut kredisi kullanma süresi bir sorun çıkmaz ise 5 ila 10 iş günü arasında  değişiyor.

Ev ekspertiz raporu kriterleri nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com