06 / 05 / 2024

Site yönetimini nasıl şikayet edebilirim?

 Site yönetimini nasıl şikayet edebilirim?

Kat maliklerinin yılda en az 1 kez toplanmaları ve site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Peki görevlerini yerine getirmeyen site yönetimini nasıl şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı..


Site yönetimini nasıl şikayet edebilirim?

Kat Mülkiyet Kanunu’nun 34.maddesi gereği 8 ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurmak zorunlu oluyor.


Kanunen kat malikleri kurul toplantısı  yılda en bir kez yapılıyor. Bu toplantılarda karar alınabilmesi için yeter sayısına ulaşmak gerekiyor.


Düzenlenen kat malikleri genel kurul toplantılarına, kat maliklerinin katılması gerekiyor. Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirleri site yöneticisinin toplantı tutanağına işleniyor.


Aynı zamanda malikler  tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi de gerekiyor. Peki görevlerini yerine getirmeyen site yönetimini nasıl şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı..


Site yönetiminin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde konu ile ilgili öncelikli olarak denetçilerin yönetime uyarıda bulunması gerekiyor. 


Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul'da alınan kararların yerine getirilmemesi durumu devam ediyorsa, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği sebebiyle ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor.

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com