25 / 04 / 2024

Site yönetimini nereye şikayet edebilirim?

 Site yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Kat malikleri tarafından seçilen site yönetiminin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.Site yönetimi görevlerini yerine getirmezse şikayet edilebiliyor.Peki site yönetimini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı..


Site yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Kat malikleri, site yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebiliyor; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) deniyor.


Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.


Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır.Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.


Site yönetimi için seçilen yönetimin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları bulunuyor. Söz konusu görevlerin zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirilmesisitenin huzurunu ve düzenini sağlıyor. Peki site yönetimini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı..


Site yönetiminin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde konu ile ilgili ilk olarak denetçileri yönetime uyarıda bulunuyor.


Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul'da alınan kararların yerine getirilmemesi durumunun devamı halinde, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği nedeniyle ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor.

Site yönetiminde kaç kişi olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com