15 / 05 / 2024

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile bildirdiği tarihte evi boşaltmak ile mükellef oluyor.Peki tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım? diyorsanız işte yanıtı...


Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Söz konusu  sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı haklara sahip olmuş oluyor. Kiracıdan kira sözleşmesi süresi boyunca haklı bir neden olmadıkça tahliyesi istenemiyor.


Buna karşın kiracı, kiraladığı taşınmazı belli bir tarihte boşaltacağına dair bir belge imzalayabiliyor. Bu imzaladığı belge tahliye taahhütnamesi olarak ifade ediliyor. Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge oluyor. Tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarih belirtiliyor.  Peki tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım? diyorsanız işte yanıtı...


Kiracı tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen evi boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabiliyor. Dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden otuz gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  

Kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com