19 / 05 / 2024

Vasi atanması için dilekçe örneği!

Vasi atanması için dilekçe örneği!

Vasi ataması için bulunulan yerin Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. İşte vasi atanması için dilekçe örneği...


Vasi atanması için dilekçe örneği!

Vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü oluyor.


Vesayet makamı, gecikmeksizin vasi atamakla yükümlü oluyor.Gerek duyulduğunda henüz ergin olmayanların da kısıtlanmasına karar verilebiliyor; ancak, kısıtlama kararı ergin olduktan sonra sonuç doğuruyor.


Vasi ataması için bulunulan yerin Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Vasi atanması için dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Vasi atanması için dilekçe örneği...


SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE 

                                     .....

DAVACI : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)

VEKİLİ : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)


DAVA: VASİ TAYİNİ


AÇIKLAMA:


.... ili ............... Nüfusuna kayıtlı (oğlum/kızım...) özürlü olaması nedeniyle resmi ve gayri resmi işlerini görememektedir. (Oğlumun) bütün işlerini görebilmem için VASİSİ olmak istiyorum.


HUKUKİ NEDENLER: İlgili yasa Mad.


SUBUT DELİLLER : Doktor raporu


NETİCE ve TALEP : Yukarıda açıklamış olduğum oğlum (Ad Soyad)'ın özürlü olması nedeniyle işlerini görebilmem için Mahkemenizce VASİ TAYİN olmak için  karar verilmesini,

Saygılarımla arz ve talep ederim. 


.../..../....


Davacı

Adı Soyadı

İmza

Vasi atanması nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com