25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar iki eşit tasit şeklinde ödenmesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor.Peki emlak vergisi 1. taksiti ne zaman son?İşte emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015..


Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

Emlak Vergi Kanununa göre emlak vergisi mesken,arazi, arsa ve binalar için ödeniyor.  Bu tür taşınmazlara sahip olan mükellefler emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekiyor. 


Taşınmaz ediniminin gerçekleştiği seneyi takip eden yıl vergiyi ödemeye başlıyor. Ancak yılın sonuna kadar belediyeye beyannamenin verilmesi gerekiyor.Vergi mükellefleri emlak vergisi ödeme esnasında, arsa, arazi, bina vb. taşınmazlar için bağlı bulundukları belediye müdürlüklerinde bilgilerin aktarıldığı forma emlak vergisi beyannamesi adı veriliyor.


vergi ödemeleri gerçekleştirilirken, vergi mükellefleri yanlarında taşınmaza ait tapu veya tapu örnekleri ile ödeme gerçekleştiriliyor.  


Bağlı olunan belediyeye ödenmesi gereken emlak vergisi, gayrimenkulün değeri üzerinden hesaplanıyor. Emlak vergisi oranları taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.Söz konusu vergi belediyeye ödeniyor. Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de ödenebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Peki emlak vergisi 1. taksiti ne zaman son? 


Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayında yapılıyor.Emlak vergisi 1.taksit dönemi içinde bulunuyor.2015 yılı emlak vergisi 1.taksiti son günü 31 Mayıs oluyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.

Emlak vergisini nereye ödeyeceğim?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com