29 / 03 / 2024

Ankara'nın yabancı yatırımcılar tarafından keşfedilmesi gerekiyor!

 Ankara'nın yabancı yatırımcılar tarafından keşfedilmesi gerekiyor!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği ( ASİAD ) Başkanı Barış Aydın, Ankara' nın son yıllarda çevre illerin dışında yurt genelinde yatırımcının gözdesi haline geldiğini kaydetti...



Ankara'nın "büyüyen Türkiye'nin" en avantajlı kenti olduğu, hızla gelişen ticaret, sanayi ve altyapı yatırımlarının, geleceğin "dünya ekonomi kenti" olacağının sinyalini verdiği bildirildi.


Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Ankara'nın son yıllarda çevre illerin dışında yurt genelinde yatırımcının gözdesi haline geldiğini kaydetti.


Artık dünya kenti olan  İstanbul  'daki iş dünyasının da gözetim altına aldığı Ankara'nın modern ulaşım ağlarıyla Anadolu'da birleşme noktası haline geldiğini anlatan Barış Aydın, her geçen yıl artan sanayi ve ticaret verilerinin Ankara'ya verilen "memur kenti" sıfatını, "yıldızı parlayan kent" olarak değiştirdiğini söyledi. Aydın, Anadolu'nun merkezi  Ankara  iş dünyasında yaşanacak her gelişmenin, sadece çevresinin kalkındırmayacağını, doğu ve güney doğu Anadolu da dahil tüm Anadolu'ya katkı sağlayacağını vurguladı.


Barış Aydın, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni’ne göre yabancı yatırımcıların bu yılın ilk 4 ayında 1 milyar 267 milyon dolar doğrudan yatırım yaptığının belirtildiği, gayrimenkul sektörüne bakıldığında ise geçen yıla göre yabancı yatırımda yüzde 42 oranında artış gözlendiğini anımsatarak, şöyle devam etti:


"Ankara'daki değişim özellikle yabancı yatırımcılar tarafından iyi okunmalı. Bugün İstanbul'da yaşananlara, yarın Ankara'da şahit olacağız. Şu an alt yapı inşa ediliyor. Birbiri ardına dikilen iş ve yaşam merkezleri, özellikle Kazan çevresinde savunma sanayinin baş döndüren hızı, mucizelere imza atan OSTİM başta olmak üzere organize sanayilerin ivmesinin hızla yükselişi gelecekteki 'dünya ekonomi kenti'nin işaretçisi. Veriler, kentin dört bir yanındaki değişim ve gelişim; büyüyen Türkiye'nin en kazançlı kentinin Başkent olacağını gösteriyor. Bu gelişimi hızlandıracak en önemli unsur yabancı yatırımcının erken keşfi olacak. Biz Ankaralı sanayici ve işadamları olarak bu bilinci uyandırırsak, Anadolu'da büyümek isteyen dünya devlerine kısa sürede ev sahibi olabiliriz."


ASİAD Başkanı Barış Aydın, yabancı yatırımcının Ankara'da sıklıkla yaptıkları kiralama yerine artık satın almaya gitmeye başlamalarının bu keşfin ayak izleri olduğunu belirterek, "Ankara’nın daha da gelişebilmesi için farklı açılımlara da ihtiyacı var. Özellikle kentsel dönüşüm yolunda sağlıklı adımlar atılabilmesi için yeni finans kaynakları gerekiyor. Birçok yabancı yatırımcı için kentsel dönüşüm önemli fırsat olabilir” dedi.